Eerst bestellen, dan afhalen!

Vindt hier alle afhaalinstructies en meer op deze pagina!

Neem contact op

Eerst bestellen, dan afhalen: Onze webshop vereist voorafgaande bestellingen!

Beste klanten, om u de best mogelijke service te kunnen bieden en onnodige wachttijden te voorkomen, vragen wij u vriendelijk om altijd uw bestelling van tevoren te plaatsen via onze webshop voordat u de producten komt afhalen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat uw bestelling gereed is en teleurstelling voorkomen als de voorraad niet voldoende is of als er nog producten bewerkt en/of gespoten moeten worden. Door vooraf te bestellen, kunnen we efficiënter werken en u een soepele afhaalervaring bieden. We waarderen uw medewerking en kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!

Informatie en tips

Bij het ophalen van uw bestelling willen we u voorzien van nuttige informatie en tips, aangezien we in de loop der jaren af en toe problemen hebben ervaren met het transport van onze producten. We willen graag enkele belangrijke punten benadrukken waar u op moet letten om eventuele transportproblemen te minimaliseren.

Afmetingen!

Bij het laden van producten is het van groot belang om aandacht te besteden aan de lengte en afmetingen van de items. Het is namelijk niet handig om een aanhanger van slechts 2 meter lang te gebruiken wanneer je boeidelen van 6 meter lang moet vervoeren. Het vereist zorgvuldige planning en passende logistieke oplossingen om ervoor te zorgen dat de producten veilig en efficiënt worden geladen.

In dergelijke situaties is het raadzaam om te investeren in een geschikt voertuig of een speciale aanhanger die langere ladingen kan dragen. Door te kiezen voor een voertuig met voldoende lengte, creëer je een solide basis voor het veilig vervoeren van je waardevolle goederen. Het is van cruciaal belang dat de producten stevig worden vastgemaakt en dat ze niet buiten de grenzen van het voertuig uitsteken, om mogelijke gevaren op de weg te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke voorschriften met betrekking tot het vervoer van lange ladingen. Het kan nodig zijn om speciale vergunningen aan te vragen of waarschuwingsborden te gebruiken om andere weggebruikers te informeren over de uitstekende lading. Door deze voorschriften nauwgezet op te volgen, draag je bij aan de veiligheid van zowel de chauffeur als andere weggebruikers.

Het zorgvuldig plannen en uitvoeren van het laden van producten, rekening houdend met de lengte en afmetingen, is een teken van professionaliteit en toewijding. Door de juiste maatregelen te nemen, minimaliseer je niet alleen het risico op schade aan de producten, maar ook het risico op ongelukken op de weg. Het resultaat is een soepel en efficiënt logistiek proces waarbij de producten veilig op hun bestemming aankomen.

Het waarborgen van de veiligheid en integriteit van de lading, in combinatie met naleving van wettelijke vereisten, is een verantwoordelijkheid die serieus moet worden genomen. Door proactief te plannen en te investeren in geschikte transportmiddelen, demonstreer je een professionele aanpak en geef je blijk van respect voor de waarde van de producten die je vervoert. Zo draag je bij aan het succes en de reputatie van je onderneming.

Kortom, het zorgvuldig rekening houden met de lengte en afmetingen van de producten bij het laden is een essentieel aspect van efficiënt en veilig transport. Door te investeren in geschikte voertuigen, het waarborgen van een stevige bevestiging van de lading en het naleven van de wettelijke voorschriften, leg je de basis voor een succesvolle logistieke operatie.

Gewicht!

Bij het laden van producten is het van cruciaal belang om rekening te houden met het gewicht! Het correct inschatten en beheren van het gewicht van de lading is essentieel voor een veilig en efficiënt transportproces.

Overladen voertuigen kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, zoals verminderde remcapaciteit, instabiliteit en verlies van controle. Om deze risico’s te vermijden, is het van groot belang om de maximale laadcapaciteit van het voertuig te kennen en ervoor te zorgen dat het totale gewicht van de lading binnen deze limieten blijft.

Daarnaast kan het overschrijden van het maximale gewicht schade veroorzaken aan de producten, het voertuig en de laadapparatuur. Dit kan leiden tot extra kosten en vertragingen in het transportproces. Door het gewicht van de lading goed te beheren en ervoor te zorgen dat het gelijkmatig over het voertuig verdeeld is, minimaliseer je het risico op schade en behoud je de stabiliteit en wendbaarheid van het voertuig.

Het is ook van belang om te voldoen aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot gewichtslimieten en overbelasting. Het overtreden van deze regels kan leiden tot boetes en andere juridische consequenties. Door verantwoordelijk om te gaan met het gewicht van de lading, toon je een professionele benadering van het laden en vervoeren van producten.

Kortom, bij het laden van producten is het van essentieel belang om rekening te houden met het gewicht. Door het gewicht van de lading goed te beheren, blijf je binnen de veiligheids- en wettelijke grenzen, minimaliseer je het risico op schade en zorg je voor een veilig en efficiënt transportproces. Neem de nodige maatregelen om het gewicht van de lading te beoordelen en te zorgen voor een evenwichtige verdeling over het voertuig, en geniet van een succesvolle en probleemloze logistieke operatie.

Overstekende lading.

De regels met betrekking tot overstekende lading kunnen variëren afhankelijk van het land en de specifieke verkeersregels. Over het algemeen gelden echter de volgende richtlijnen voor overstekende lading:

 1. Afmetingen: De lading mag niet breder zijn dan de toegestane breedte van het voertuig. In sommige gevallen kan er een specifieke breedtelimiet zijn voor lading die buiten het voertuig uitsteekt.
 2. Markeringen: Als de lading aan de achterkant of zijkanten van het voertuig uitsteekt, moet deze worden voorzien van reflecterende markeringen of waarschuwingsborden. Dit vergroot de zichtbaarheid van de uitstekende lading voor andere weggebruikers, vooral ‘s nachts of bij slechte weersomstandigheden.
 3. Verlichting: Als de lading buiten de omtrekverlichting van het voertuig uitsteekt, moeten er extra verlichting of signaleringslichten aanwezig zijn om de lading goed zichtbaar te maken voor andere weggebruikers.
 4. Vlaggen: In sommige gevallen kan het nodig zijn om felgekleurde vlaggen aan de uitstekende lading te bevestigen om de aandacht van andere weggebruikers te trekken.
 5. Snelheid: Vaak gelden er lagere snelheidslimieten voor voertuigen met overstekende lading. Het is belangrijk om deze snelheidslimieten te respecteren om de controle over het voertuig te behouden en de veiligheid te waarborgen.

Het is belangrijk om de specifieke verkeersregels en voorschriften van het land of de regio waarin je je bevindt te raadplegen, omdat deze kunnen verschillen. Het naleven van de regels voor overstekende lading is essentieel om de veiligheid op de weg te waarborgen en mogelijke boetes of andere juridische consequenties te voorkomen.

Lading vastzetten.

Het correct vastzetten van een lading is van groot belang om ervoor te zorgen dat de lading tijdens het transport veilig op zijn plaats blijft. Hier zijn enkele algemene stappen en richtlijnen voor het vastzetten van een lading:

 1. Inspecteer de lading: Controleer de lading voordat je begint met vastzetten. Zorg ervoor dat de lading stevig verpakt is en dat er geen losse onderdelen zijn die kunnen verschuiven tijdens het transport.
 2. Gebruik geschikte sjorbanden en spanbanden: Kies sjorbanden en spanbanden die geschikt zijn voor de aard en het gewicht van de lading. Zorg ervoor dat de banden van goede kwaliteit zijn en in goede staat verkeren.
 3. Bevestigingspunten: Identificeer stevige bevestigingspunten op het voertuig of de aanhanger waar de sjorbanden aan kunnen worden vastgemaakt. Zorg ervoor dat deze punten sterk genoeg zijn om de krachten van de lading te weerstaan.
 4. Verdeel de lading gelijkmatig: Zorg ervoor dat het gewicht van de lading gelijkmatig over het voertuig wordt verdeeld. Dit helpt om de stabiliteit van het voertuig tijdens het transport te behouden.
 5. Begin met sjorbanden: Bevestig de sjorbanden aan de bevestigingspunten en span ze stevig aan. Zorg ervoor dat de sjorbanden niet gedraaid zijn en dat ze rechtstreeks op de lading aangrijpen.
 6. Kruislings sjorren: Bij het vastzetten van de lading, is het vaak effectief om de sjorbanden kruislings over de lading te spannen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de krachten en vergroot de stabiliteit.
 7. Controleer en herhaal: Na het vastzetten van de lading, controleer je alle sjorbanden om ervoor te zorgen dat ze stevig en strak zijn. Indien nodig, span je de sjorbanden opnieuw aan om een veilige en stevige bevestiging te garanderen.

Het is belangrijk om de specifieke richtlijnen en voorschriften van de lokale autoriteiten en de wetgeving in jouw regio te volgen bij het vastzetten van een lading. Deze richtlijnen kunnen variëren afhankelijk van het land en het type lading. Daarom is het altijd verstandig om de juiste veiligheidsvoorschriften te raadplegen voordat je begint met het vastzetten van een lading.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×