Binnendeurkozijn sets

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Deze binnendeurkozijn sets zijn niet geschikt voor een buitentoepassing.

 

Deze bestaan uit een bovendorpel, twee stijlen en een afstand lat.

Deze bestaan uit een bovendorpel, een tussendorpel, glaslatten, twee stijlen en een afstand lat.

De eerste twee maten staan voor de houtmaat 56x115mm dikte x breedte en de 2325mm staat voor de maximalen totalen kozijn hoogte.

De vermelde prijs is een vanaf prijs. Je kunt de binnendeurkozijnen per stuk of per volle pak bestellen.

Binnendeurkozijn sets in een andere hout soort zijn op aanvraag mogelijk.

 • Hardhouten binnendeurkozijn sets met/zonder FSC in afm. 56×90+115mm voor binnendeur stomp en opdek.
 • Hardhouten binnendeurkozijn sets in afm. 67x115mm voor binnendeur stomp, dubbelen pen en gat verbinding.
 • Grenen binnendeurkozijn sets in afm. 67×90+115mm voor binnendeur stomp en opdek.
 • Vuren binnendeurkozijn sets in afm. 67×90+115mm voor binnendeur stomp en opdek.

De meeste stijlen of dorpels van de binnendeurkozijn sets zijn recht, maar er  kunnen stijlen of dorpels tussen zitten die krom of scheluwe zijn. Je kunt dit uitrichten of corrigeren met bijvoorbeeld een extra afstandlat in de midden, een schoor of anders. Bij de binnendeurkozijn sets van 67mm is kans op afwijkingen minder dan bij de sets van 56mm. De genoemde kenmerken kunnen dan ook geen reden zijn om dit als klacht te zien.

Deze binnendeurkozijn sets zijn niet geschikt om verwerkt te worden in de ruwbouw in de buiten lucht. Je kunt dus deze binnendeurkozijn sets niet stellen en in laten metselen in de buiten lucht. Ons advies is:

 • Maak een sparing in het metselwerk voor de binnendeurkozijn sets. Hou tussen de muur en het kozijn een speling aan van ca. 10mm.
 • Als uw project glasdicht is en de vochtigheid niet te hoog is, dan kun je het binnendeurkozijn monteren met behulp van een waterpas en wiggen in de sparing.
 • Vul de ruimte rondom op met bv. een montageschuim. Let er wel op dat er voldoen afstandlatten er tussen zitten, dit zodat de stijlen en dorpels van het binnendeurkozijn recht blijft als de montageschuim uitzet!
 • Zet het binnendeurkozijn nadat de montageschuim is uitgehard vast met een kozijnschroef in de lengte van 120, 130 of 150mm (ligt aan het materiaal). Ons advies is om 4 kozijnschroeven per stijl toe te passen.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze binnendeurkozijnen wordt als gunstig beschouwd. De prijzen zijn scherp en de kwaliteit wordt beoordeeld als redelijk tot goed. Dit betekent dat de kosten van de kozijnen relatief laag zijn in verhouding tot de degelijke tot goede kwaliteit die wordt geboden.

Dit maakt deze binnendeurkozijnen aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare oplossingen zonder in te boeten aan functionaliteit en duurzaamheid. De kozijnen zullen naar verwachting voldoen aan de basisbehoeften van een binnendeurkozijn en zorgen voor een bevredigende prestatie.

Over het geheel genomen is de prijs-kwaliteitverhouding van deze binnendeurkozijnen gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, degelijke oplossing.

Of je een binnendeurkozijn dat al in de grondverf zit moet bijwerken, hangt af van verschillende factoren, zoals de conditie van het kozijn, je esthetische voorkeuren en het uiteindelijke doel van de bijwerking. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Conditiestatus: Als het binnendeurkozijn in goede staat verkeert, de grondverf niet is beschadigd en er geen merkbare gebreken zijn, is het misschien niet nodig om het bij te werken. In dit geval zou je het kozijn gewoon kunnen laten zoals het is.
 2. Esthetiek: Als je de kleur van het binnendeurkozijn wilt veranderen of als je merkt dat de grondverf niet overeenkomt met de gewenste eindkleur, dan is bijwerken noodzakelijk. Dit kan nodig zijn om de gewenste uitstraling te bereiken.
 3. Bescherming: Verf, inclusief grondverf, biedt bescherming aan het houten oppervlak van het kozijn. Als de grondverf beschadigd is of als het kozijn wordt blootgesteld aan slijtage of fouten bijgewerkt moeten worden of vuil, kan bijwerken nodig zijn om de duurzaamheid en bescherming van het kozijn te handhaven.
 4. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen geven er de voorkeur aan om binnendeurkozijnen te schilderen, zelfs als de grondverf nog in goede staat is, om de ruimte aan te passen aan hun smaak en stijl.

Bij het bijwerken van een binnendeurkozijn dat al in de grondverf zit, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. Dit omvat het schoonmaken van het oppervlak, het schuren om de verf goed te laten hechten, het aanbrengen van een geschikte verf in de gewenste kleur, en het zorgvuldig volgen van de instructies van de verffabrikant.

Kortom, of je een binnendeurkozijn met grondverf moet bijwerken, hangt af van je specifieke situatie en doelen. Als de grondverf in goede staat is en aan je behoeften voldoet, is bijwerken mogelijk niet nodig. Maar als je esthetische of beschermingsdoelen hebt, kan het bijwerken van de verf de juiste keuze zijn.

Een gegronde binnendeurkozijn biedt een solide basis voor de uiteindelijke verfafwerking en kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Hier is wat je kunt verwachten met een gegronde binnendeurkozijn:

Betere hechting van de verf: De grondverf zorgt voor een gladde, gelijkmatige ondergrond die de hechting van de eindlaag verf verbetert. Dit betekent dat de verf gelijkmatiger zal worden aangebracht en beter zal blijven zitten.

Bescherming van het hout: De grondverf beschermt het houten kozijn tegen vocht en andere schade. Dit kan de levensduur van het kozijn verlengen en voorkomen dat het hout gaat rotten.

Eenvoudiger schilderproces: Met een reeds gegronde kozijn hoef je meestal minder lagen eindverf aan te brengen om de gewenste dekking en afwerking te bereiken, wat tijd en verf bespaart.

Mogelijkheid om de kleur te wijzigen: Je kunt de eindlaagverf in de gewenste kleur kiezen om de uitstraling van de ruimte aan te passen. De grondverf dient als een neutrale basis voor deze kleuraanpassing.

Esthetische afwerking: Met de juiste voorbereiding en schildertechnieken kun je een gladde, professionele afwerking bereiken, waardoor het kozijn er goed uitziet en naadloos past bij de rest van het interieur.

Over het algemeen kun je met een gegronde binnendeurkozijn verwachten dat het schilderproces soepeler verloopt en dat het eindresultaat duurzaam en aantrekkelijk is. Het stelt je in staat om de gewenste kleur en afwerking te realiseren en biedt bescherming aan het houten kozijn.

Ja, fouten kunnen voorkomen in binnendeurkozijnen, vooral als het gaat om de fabricage, installatie of schilderwerk. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die kunnen optreden:

Materiaalfouten: Kozijnen kunnen vervaardigd worden uit verschillende materialen. Dit kan leiden tot fouten, zoals scheuren, kromtrekken of zwakke punten in het kozijn.

Schilderfouten: Bij het schilderen van binnendeurkozijnen kunnen fouten optreden, zoals druipers, borstelstrepen, ongelijke dekking of verf die niet goed hecht. Dit kan de esthetiek van het kozijn aantasten. Ook kunnen er bijgewerkt fouten onder de grondverf  voorkomen.

Beschadigingen: Tijdens transport en of gebruik kunnen binnendeurkozijnen beschadigd raken, bijvoorbeeld door stoten, krassen of andere vormen van slijtage. Dit kan leiden tot gebreken in het kozijn.

Veroudering: Na verloop van tijd kunnen kozijnen door normale slijtage verzwakken. Dit kan resulteren in problemen zoals kromtrekken, vervaging van de verf of verminderde functionaliteit.

Als er fouten of gebreken optreden, is het raadzaam om ze zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen en de levensduur van de kozijnen te verlengen.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×