Cronostain WA

In deze kennisbank staan informatie onze producten en diensten.

Neem contact op

Cronostain WA beits is een houtbeschermende conserverende impregneer beits voor hout is een watergedragen semi-filmvormend product dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing op niet-maatvast timmerwerk zoals fijnbezaagde naaldhouten gevelbekleding, rabat en houten constructies. Het product geeft een prachtige accentuering van houtstructuren.

  • Watergedragen
  • Semi-filmvormend
  • Dringt diep in het hout
  • Waterafstotend
  • In mat en zijdeglans uitvoering verkrijgbaar

De Cronostain WA beits is voor hout is verkrijgbaar in vrijwel alle dekkende, semidekkende en transparante kleuren en is leverbaar in basisverven om aan te kleuren of in gerede kleuren.

Allebei, houtbeschermende conserverende impregneer beits voor hout is een watergedragen, semi-filmvormend, transparant houtbeschermingsproduct op basis van oliegemodificeerde acrylaat hars. De houtstructuur blijft zichtbaar bij transparante kleuren. Bij semi-dekkende kleuren is de ondergrondkleur minder goed zichtbaar. Het product dringt diep in het hout. Houtbeschermende conserverende impregneer beits voor hout is waterafstotend en geeft niet af.

Naast een geringe milieubelasting is het product geurarm en niet ontvlambaar.

De Cronostain WA beits voor hout is standaard verkrijgbaar in vrijwel alle semi-dekkende kleuren en natuurlijke transparante houtkleuren (D 741 t/m D 750) zowel in zijdeglanzend als mat. Speciale kleuren zijn leverbaar op verzoek. De blanke kleur (D740) is alleen geschikt voor binnentoepassing vanwege het ontbreken van UV-beschermende kleurpigmenten. De UV-bescherming wordt echter beter naarmate er meer kleurpigment aanwezig is. Met andere woorden, lichte transparante kleuren (zoals D741 en D742) vragen om frequenter onderhoud dan donkere transparante kleuren. Donkere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart en donkergroen absorberen veel warmte, waardoor er aan de zonzijde sneller scheurvorming in het hout kan ontstaan.

De Cronostain WA beits voor hout is gering milieubelastend, ook is het product geur arm en niet ontvlambaar.

De Cronostain WA beits voor hout is waterafstotend en geeft niet af.

De Cronostain WA beits voor hout wordt gewoonlijk aangebracht als grondverf, voorlak en aflak op ondergronden zoals naaldhout, Accoya en gemodificeerd hout. Alle naaldhout en niet-duurzaam hardhout voor exterieur gebruik moet met een houtconserveringsmiddel behandeld worden. Als er fabrieksmatig 2 lagen zijn aangebracht, dien je de delen na het verwerken/monteren minimaal nog een maal te behandelen.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×