Garantie platen

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Om aan de garantie voorwaarde te voldoen moet je de platen bevestigingen met RVS (roest vrij staal) spijkers of schroeven, bij voorkeur deze RVS schroeven met lenskop (de kop is iets groter dan een verloren kopspijker).

Om aan de garantie voorwaarde te voldoen, moet je de randen/kopse kanten minimaal 2 lagen randsealer aanbrengen met de kwast. Zorg er voor dat je de gaps en schroefgaten van tevoren gedicht heb met een houtvuller die daar geschikt voor is. Wij adviseren u onze randsealer mee te bestellen bij gebruik in vochtige omstandigheden of voor een buiten toepassing. Klik hier voor de sealer en voor het vulmiddel klik hier.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig dat het juiste plaatmateriaal op de juist manier is verwerkt en toegepast. Dus de garantie geldt uitsluitend indien is voldaan aan de “Richtlijnen voor gebruik en verwerking Houtachtige plaatmaterialen” van Centrum Hout/VVNH.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig om minimaal 2x aflakken voor voldoende droge verflaagdikte rondom.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig dat het juiste aflakverf te gebruikt, dit moet een vochtregulerend verfsysteem zijn.

Zorg voor regelmatig onderhoud van de plaatoppervlakte en randen. We adviseren dit onderhoud door een vakkundige te laten uitvoeren.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig om de randen te voorzien van een ronden kanten met een radius van 3mm.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig om de garantie platen te monteren met de opgeven dilatatie voeg, zoals vermeld in de richtlijnen. Dit is nodig voor het werken van de plaat en om de randen goed te kunnen onderhouden.

Om in aanmerking te komen voor garantie is het nodig om er voor te zorgen dat er voldoende ventilatie is (zie de richtlijnen). Het is van belang dat er zich achter de garantie platen geen vocht ophoopt. Daarom moet de spouw achter de buitenbeplating in alle gevallen voldoende worden geventileerd.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×