Open gevelbekleding

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Open gevelbekleding, ook wel bekend als open gevelsysteem of open gevelbekledingsysteem, is een type gevelbekleding waarbij er openingen of voegen tussen de bekledingselementen zitten. Deze openingen zorgen voor ventilatie en dragen bij aan een betere luchtcirculatie achter de gevelbekleding. Het systeem wordt vaak gebruikt in moderne architectuur vanwege zowel esthetische als functionele voordelen.

Voordelen van open gevelbekleding

 1. Ventilatie:
  • Verbeterde luchtcirculatie: De open voegen zorgen voor een continue luchtstroom achter de bekleding, wat helpt bij het afvoeren van vocht en het verminderen van de kans op schimmelvorming.
  • Warmteregulatie: De luchtlaag tussen de bekleding en de onderliggende muur kan helpen bij het reguleren van de temperatuur, wat kan bijdragen aan energie-efficiëntie.
 2. Esthetiek:
  • Moderne uitstraling: Open gevelbekleding biedt een strak en eigentijds uiterlijk, wat populair is in moderne architectuur.
  • Variatie in materialen en ontwerpen: Er zijn diverse materialen beschikbaar, zoals hout, metaal, en composiet, die allemaal op verschillende manieren kunnen worden toegepast.
 3. Duurzaamheid:
  • Bescherming van de structuur: De ventilatie kan bijdragen aan de duurzaamheid van de onderliggende constructie door vochtproblemen te minimaliseren.
  • Gebruik van duurzame materialen: Veel systemen maken gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen.

Materialen

Open gevelbekleding kan gemaakt worden van verschillende materialen, waaronder:

 • Hout: Vaak gebruikt voor zijn natuurlijke uitstraling en warmte.
 • Composiet: Onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.
 • Metaal: Bijvoorbeeld aluminium of staal, wat een moderne en industriële look geeft.
 • Keramiek: Voor een duurzame en luxe uitstraling.

Toepassingen

Open gevelbekleding wordt vaak toegepast in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Het wordt gewaardeerd voor zijn esthetische flexibiliteit en functionele voordelen, zoals verbeterde ventilatie en vochtregulatie. De installatie vereist echter zorgvuldige planning en uitvoering om te zorgen dat de open voegen effectief zijn en dat de onderliggende structuur goed wordt beschermd tegen weersinvloeden.

In samenvatting biedt open gevelbekleding een innovatieve manier om een gebouw te bekleden, met voordelen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Het is een populaire keuze in de moderne bouwpraktijk voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van stijl en prestatie.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×