Info over plaatmateriaal

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Hoewel mdf v313 vaak wordt genoemd wanneer het gaat over watervaste MDF gaat, is dit slechts één van de verschillende type watervaste verlijmingen. De naam v313 komt van een test, de MDF v313 wordt dan eerst 3 dagen in water gedompeld, vervolgens 1 dag in een vrieskast op -12 graden geplaatst en vervolgens nog eens 3 dagen op 70 graden gedroogd. Daarna wordt gekeken of de plaat nog binnen de gestelde normen voldoet. Naast MDF V313 is er ook MDF V100, waarbij het MDF twee uur wordt gekookt, gevolgd door een bindingstest. MDF MR, wat staat voor Moisture Resistant, is licht watervast verlijmd onder de Europese norm EN 622-5. Al deze verlijmingen vallen allemaal onder de Europese norm P3.

Nee, groene MDF (bv. MDF V313) is een vochtwerend verlijmde MDF-plaat. Gemaakt voor toepassingen in vochtige omstandigheden. Deze plaat is niet geschikt voor buitentoepassingen en moet voor gebruik in vochtige ruimtes worden voorzien van lagen grondlak en aflak. Je kunt het een beetje vergelijken met een waterrestante horlogé. Deze kan tegen regen maar kan niet tegen als je hem onder water houdt, dan loopt hij vol water.

Toepassing vochtwerende MDF v313 is vocht- en schimmelwerend en geschikt voor toepassing in vochtige ruimten zoals badkamers, keukens. Ook wordt deze MDF veel gebruikt voor binnenbetimmering zoals plintneuten, architraven, plinten enz.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×