Kantschuif

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Een “kantschuif” is een term die vaak wordt gebruikt in de context van schuifdeuren of schuiframen. Het verwijst naar een mechanisme dat wordt gebruikt om de deur of het raam in de gesloten positie op zijn plaats te houden.

Een kantschuif bestaat meestal uit een metalen plaat of stang die aan de zijkant van de deur of het raam is bevestigd. Deze plaat of stang grijpt in een uitsparing of gleuf in het kozijn wanneer de deur of het raam volledig gesloten is. Hierdoor blijft de deur of het raam stevig op zijn plaats, waardoor het niet onbedoeld kan verschuiven of openen.

Kantschuiven worden vaak gebruikt in combinatie met andere vergrendelingsmechanismen, zoals een slot of een deurklink, om de veiligheid en stabiliteit van schuifdeuren en -ramen te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat de deur of het raam goed gesloten blijft en voorkomen dat het per ongeluk geopend of verschoven wordt.

De kantschuif maakt het mogelijk om een dubbele deur onder en boven te vergrendelen.

Een kantschuif wordt toegepast bij dubbele openslaande deuren om de ‘passieve deur’ vast te zetten. Bij dubbele deuren spreekt men van een actieve en een passieve deur. De passieve deur is de deur welke meestal dicht is. De actieve deur is de loopdeur.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×