Gootlijstijzer

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Wij adviseren om het horizontale deel van de gootlijstijzers te schroeven met een spaanplaatschroef in de afmeting van 4.5x30mm in het hardhout en in het zacht hout 4.5x40mm. Bij het bevestigen van de gootlijst moet je opletten dat de schroef er niet door heen gaat. Omdat de schroeven hier meestal niet zo lang kunnen zijn, raden wij u aan om deze verbinding ook te verlijmen met een constructielijm.

Nee, de gootlijstijzers dienen in het hout gefreesd te worden, zo dat deze ca. 1mm dieper liggen dan het zink, dit zodat er geen contact is tussen het zink en het staal, dit is om contactcorrosie te voorkomen, zie formulier.

corrosie_9_corrosie_maakt_meer_kapot_dan_je_denkt_uneto-vni_werd_www_technieknederland_nl

Ons advies is om de gootlijstijzers om de 500 á 600mm hart op hart te verdelen. Bevestig bij voorkeur de gootlijstijzers op een gootklos of op een balk van de constructie zodat je hem goed kunt bevestigen.

De gootlijstijzers hebben wij in diverse schuintes in ons assortiment zitten. Deze zullen niet altijd 100% aansluiten op uw gootlijst, deze moet u dan in het werk verder bijstellen. Wilt u er zeker van zijn dat de schuinte van de gootlijstijzers pas bij uw gootlijst. Dan kunt u kiezen voor een maatwerk gootlijstijzer, wij zetten deze dan in de juiste schuinte.

De gootlijstijzers heb doorgaans de zelfde schuinte. Maar het is aan te raden om na het bevestigen van de gootlijstijzers uit te richten met een metseldraad. Dit werkt als volgt;

  • Span de metseldraad boven aan de voorste en de laatste gootlijstijzer.
  • Klem dan bij de voorste en de laatste gootlijstijzer een spijker of iets met de zelfde dikte tussen de gespannen draad en de gootlijstijzer.
  • Zo kunt u de tussen liggende gootlijstijzer bijstellen, zorg ervoor dat de afstand tussen de gootlijstijzers en de draad idem is als de afstand bij de voorste en de laatste.

Zo krijg je een mooi eindresultaat.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×