Verlijmde timmer panelen

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Een verlijmd timmerpaneel, ook wel een gelamineerd houten paneel genoemd, is een type houten paneel dat is samengesteld uit meerdere houten lamellen of lagen die met elkaar zijn verlijmd. Dit wordt vaak gedaan om de sterkte en stabiliteit van het hout te verbeteren, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen in de bouw, meubelproductie en andere houtbewerkingsprojecten.

Enkele kenmerken en voordelen van verlijmde timmerpanelen zijn onder andere:

  1. Stabiliteit: Door het verlijmen van meerdere lagen hout ontstaat een paneel met verminderde krimp- en zwelgedrag, wat betekent dat het minder gevoelig is voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Dit maakt het geschikt voor gebruik in verschillende klimaten.
  2. Sterkte: Het lamineren van houtlagen resulteert in een paneel met verbeterde mechanische eigenschappen, zoals treksterkte en buigsterkte. Hierdoor kunnen verlijmde timmerpanelen zwaardere lasten dragen dan massief hout van dezelfde afmetingen.
  3. Duurzaamheid: Verlijmde timmerpanelen kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder hardhout en naaldhout, en dit kan de duurzaamheid en levensduur van het paneel verbeteren, afhankelijk van de toepassing.
  4. Esthetiek: Verlijmde panelen kunnen worden vervaardigd met zichtbare houtnerfpatronen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor meubel- en interieurtoepassingen.
  5. Maatwerk: Deze panelen kunnen worden gemaakt in verschillende diktes en afmetingen, zodat ze aan specifieke projecteisen kunnen voldoen.

Verlijmde timmerpanelen worden vaak gebruikt voor de productie van meubels, de bouw van deuren, ramen, trappen, vloeren en andere structurele toepassingen waar stabiliteit en sterkte belangrijk zijn. Het gebruik van verlijmde panelen kan ook bijdragen aan het verminderen van houtverspilling, aangezien ze kunnen worden geproduceerd met minder hoogwaardig hout dan massieve planken.

Dit verlijmde timmerpanelen wordt geleverd zonder enige vorm van garantie, expliciet noch impliciet. Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de prestaties, kwaliteit, betrouwbaarheid, geschiktheid voor een bepaald doel of niet-schending van rechten van derden met betrekking tot dit product/dienst. Het gebruik van deze verlijmde timmerpanelen is volledig voor eigen verantwoordelijkheid. Er is geen aansprakelijkheid voor enige schade, direct of indirect, inclusief maar niet beperkt tot financiële verliezen, gegevensverlies, bedrijfsonderbreking of andere schade die voortvloeit uit het gebruik of onvermogen om dit verlijmde timmerpanelen te gebruiken.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×