Mortelse honing

Van harte welkom bij ons bijzondere verhaal over de verrukkelijke honing uit De Mortel, omringd door het adembenemende natuurgebied De Stippelberg. Met trots presenteren wij deze honing, rechtstreeks afkomstig van ons eigen terrein, waar mijn broer, imker M. Brouwers, met toewijding zorgdraagt voor de productie. Wij hopen van harte dat u net zo zult genieten van de smaak en de voordelen van deze honing als wij dat doen.

Laten we de eigenschappen van Mortelse Honing eens nader bekijken:

Natuurlijk en Onbewerkt: Onze honing wordt met de grootste zorg en toewijding verzameld door imker M. Brouwers. Hij zorgt ervoor dat de honing volledig natuurlijk en onbewerkt blijft, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen.

Unieke Smaak: De honing uit De Mortel heeft een unieke smaak, met subtiele tonen van bloemen en kruiden uit het prachtige natuurgebied De Stippelberg. Elke lepel honing is een smaakvolle reis door de lokale flora.

Voedingswaarde per 100 gram: Onze honing is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Per 100 gram bevat het ongeveer 304 calorieën, 82 gram koolhydraten, en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines B en C, antioxidanten en mineralen zoals kalium, calcium en magnesium.

Gezonde Eigenschappen: De Mortelse Honing staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het verlichten van keelpijn, het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Het is een natuurlijke bron van energie en kan een heerlijke toevoeging zijn aan uw dagelijkse voeding.

Verwarmen en Bewaren: Het is belangrijk om te weten dat honing niet boven de 40 graden Celsius verwarmd mag worden, omdat dit de natuurlijke enzymen kan beschadigen. Verwarm de honing altijd voorzichtig in een waterbad als dat nodig is. Bewaar uw honing op een droge en donkere plaats, bij kamertemperatuur, om de versheid en smaak te behouden.

Voorzichtigheid bij kinderen jonger dan 1 jaar: Wij adviseren onze honing niet te geven aan kinderen jonger dan 1 jaar, vanwege het kleine risico op botulisme, een zeldzame maar ernstige aandoening die verband houdt met het consumeren van honing op jonge leeftijd.

Houdbaarheid: Onze Mortelse Honing is een product van uitzonderlijke kwaliteit, met een wettelijke houdbaarheidsdatum van 2 jaar. Deze datum is een indicatie van de periode waarin de honing zijn optimale smaak en textuur behoudt volgens wettelijke richtlijnen. Na deze termijn kan de honing nog steeds veilig geconsumeerd worden, maar er kunnen veranderingen optreden in smaak en textuur.

Honing is van nature een uitstekend conserveermiddel en heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dit maakt het tot een product dat zelden bederft. Veel mensen genieten nog lang na de houdbaarheidsdatum van onze honing zonder enige zorgen.

Geen magnetron: Vermijd het verwarmen van honing in de magnetron, aangezien dit de delicate eigenschappen kan aantasten en de honing kan oververhitten.

Met uw aankoop van de Mortelse Honing ondersteunt u niet alleen mijn broer, imker M. Brouwers, in zijn toegewijde inspanningen, maar draagt u ook bij aan het behoud van de ongerepte natuurlijke pracht in en rondom het schitterende natuurgebied De Stippelberg en haar omliggende omgeving. Wacht niet langer en verwelkom vandaag nog de Mortelse Honing in uw huis, zodat uw smaakpapillen kunnen genieten van de weelderige smaken die de natuur te bieden heeft!

 

Terug naar de kennisbank      Direct naar de Mortelse Honing

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×