Informatie leveringen, offertes en opdrachten Brouwers Hout

Dit is van toepassing op al onze leveringen, offertes & opdrachten.

Introductie

Deze uitgebreide toelichting omvat cruciale informatie, gedetailleerde verwerkingsvoorschriften en algemene voorwaarden die van kracht zijn bij al onze leveringen, offertes en opdrachten. Het is essentieel dat deze richtlijnen zorgvuldig worden gelezen en opgevolgd om een correct gebruik van de geleverde producten te waarborgen en om te voldoen aan de voorwaarden die van toepassing zijn op onze dienstverlening. Mocht er enige onduidelijkheid zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice voor verdere verheldering. Het naleven van deze instructies en voorwaarden is van groot belang om een soepele transactie en tevredenheid aan beide zijden te waarborgen.

Afhaaltijden:

Om uw bestelling af te halen, is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Bij onze afhaalbalie heeft u tevens de mogelijkheid om diverse monsters van onze houtproducten te bezichtigen. Onze afhaaltijden zijn als volgt:

  • Maandag tot en met vrijdag: 10.00 uur tot 16.00 uur (tussen 12.00 uur en 13.30 uur is er een lunchpauze).
  • Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten.

Voor meer informatie over onze afhaaltijden kunt u terecht op onze webshop.

Dit is van toepassing op alle leveringen, offertes & opdrachten.

Levertijd is nader overeen te komen
Betaling ivm. maatwerk bij opdracht 50%, restant voor levering per bank, pin of contant, tenzij anders overeengekomen.
Levering afhalen bij onze fabriek of magazijn, bezorging op aanvraag, tenzij anders vermeld.
Vermelde aantallen en lengtes in deze offerte geschieden onder voorbehoud van tussentijdse verkoop.
Wanneer er lopende meters staan vermeld, worden deze na opdracht altijd afgerond worden in de beste passende helé handels lengtes, de totaalprijs kan hierdoor veranderen.
De offerte’s zijn 5 dagen geldig tot na bovenstaande datum, tenzij anders vermeld.
De prijzen zijn gebaseerd op een afname van de gehele offerte in èèn partij. Deelleveringen, naleveringen en aanpassingen aan de afmetingen, aantallen en of lengtes kunnen een meerprijs geven.
Alles onder voorbehoud van druk- en typefouten.
Als u akkoord gaat met onze offertes, overeenkomsten en/of opdrachtbevestigingen verklaard u ook dat u onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden en toelichtingen heeft ontvangen, heeft gelezen en dat u er akkoord meegaat.
Heeft u verder nog vragen, mail deze naar info@brouwershout.nl.

Maatwerk producten

Maatwerkproducten die speciaal voor jou zijn vervaardigd, kunnen kleine onregelmatigheden vertonen. Onder kleine onregelmatigheden vallen lichte machinesporen en kleine afwijkingen in het profiel als gevolg van geringe beschadigingen aan de zaag, beitel, profielmessen, enzovoort, die kunnen optreden tijdens het productieproces. Deze kleine onregelmatigheden zijn over het algemeen eenvoudig bij te werken; indien gewenst kunnen wij dit tegen een meerprijs verzorgen. De vermelde lengte van de producten is bij benadering en is niet op maat gesneden, tenzij dit expliciet in de offerte is vermeld. Het is essentieel om de geleverde producten vóór verwerking te controleren, aangezien eenmaal verwerkte producten niet kunnen worden geretourneerd. Bij het bestellen van lijsten/delen moet de opdrachtgever altijd rekening houden met uitval; gebreken kunnen voorkomen, en er zal altijd zaagafval zijn bij het op maat zagen van de producten. Wij raden aan hier een marge van ongeveer 5 tot 15% voor te hanteren. Het is lastig om vooraf het exacte aantal in te schatten. Het is verstandiger om enkele meters over te houden dan later geconfronteerd te worden met hoge kosten in verband met instelkosten van machines, transportkosten, enzovoort, die nodig zijn om een paar meter extra te produceren. Producten die behandeld worden met een grondcoating of beits worden niet standaard geschuurd en gecontroleerd op kleine onregelmatigheden; dit is echter mogelijk tegen een meerprijs.

Meer- of minderprijs door aanpassen van de aantal meters

Als het aantal meters bij het geven van de opdracht aanzienlijk afwijkt van het aantal meters zoals vermeld in de offerte, kan dit leiden tot een aanpassing van de prijs, hetzij als een meer- of minderprijs. Deze aanpassing is verbonden aan verschillende kosten, zoals algemene kosten, instelkosten van de machines, beitelkosten, en dergelijke, die specifiek zijn voor deze opdracht.

Actuele voorraad

De lengtematen die in onze offertes voor maatwerk worden vermeld, zijn gebaseerd op onze huidige voorraad. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, zullen we in overleg de lengtematen aanpassen naar de best passende opties. Het aantal meters wordt dan dienovereenkomstig aangepast en verrekend.

Bevestiging van opdracht

Een opdracht kan op kantoor, per e-mail of per post worden verstrekt. De opdracht wordt als definitief beschouwd zodra deze door Brouwers Hout is bevestigd en aan de vereiste aanbetaling is voldaan.

Bezorgtermijn

Als er een termijn is afgesproken staat dit vermeld op de offerte, bij de webshop staat bij de artikelen een indicatie van de levertijd. Aan de in onze offerte(`s), op onze webshop en/of op een andere manier vermelde levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Plaats van bezorging

Het is mogelijk uw bestelling op een vooraf afgesproken plaats te laten bezorgen. Het lossen geschied direct naast de vrachtwagen. Groter pakketten zijn ongelost deze dienen door u te worden gelost. U moet dus zelf zorgen voor verdere verplaatsing van de goederen.

Bereikbaarheid van het Afleveradres

Als het afleveradres niet of moeilijk bereikbaar is voor de genoemde voertuigen, wordt er een alternatief afleveradres gekozen. Dit alternatief wordt in overleg met jou bepaald en zo dicht mogelijk bij de gewenste eindbestemming gekozen. Mocht tijdens de levering blijken dat het opgegeven afleveradres niet bereikbaar is, nemen wij direct telefonisch contact op om een alternatief te bespreken. Indien deze oproep geen gehoor krijgt of er geen passend alternatief gevonden wordt, kan de bestelling niet afgeleverd worden en worden er extra verzendkosten in rekening gebracht voor een volgende bezorging.

Levering op de Begane Grond

Leveringen vinden altijd plaats op de begane grond. Onze chauffeurs of transporteurs streeft ernaar om je bestelling zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres te bezorgen. Omdat bestellingen op pallets worden geleverd en worden gelost met een kooiaap of palletwagen, bepaalt de chauffeur of transporteur per specifieke situatie hoe ver dit mogelijk is. Hierbij spelen de specifieke situatie en het te berijden terrein een belangrijke rol.

Afhalen van producten

Indien u over passende transportmiddelen beschikt, is het tevens mogelijk om een bestelling zelf af te halen. Ook hiervoor geldt dat dit enkel op afspraak en na plaatsing van de bestelling mogelijk is.

Bezorg- en Productietijden

Bij het bekijken van onze diensten, leveringen, offertes of opdrachten, ziet u duidelijke vermeldingen van de verwachte bezorg- en productietijden. Houd er rekening mee dat deze tijden slechts richtlijnen zijn, beïnvloed door diverse factoren.

De bezorg- en productietijden kunnen variëren afhankelijk van de personeelsbezetting en de efficiëntie van bezorgroutes. In drukke periodes kan het langer duren om bestellingen te verwerken en af te leveren. Leveringen naar de noordelijke provincies, de eilanden, delen van Zeeland, België, Duitsland, Luxemburg en andere locaties kunnen mogelijk langere doorlooptijden hebben. Daarnaast kunnen beschikbaarheid bij leveranciers en andere onvoorziene omstandigheden de doorlooptijd beïnvloeden.

Onze routes worden zo duurzaam mogelijk samengesteld, met als doel de bezorgkosten zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Bij het plaatsen van een bestelling is het belangrijk om deze variabelen in overweging te nemen. De vermelde bezorg- en productietijden zijn niet bindend.

Om teleurstellingen te voorkomen, raden we aan contact op te nemen met onze klantenservice voor de meest actuele tijden. Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

Milieuzones en zero-emissiegebieden

We willen u graag op de hoogte brengen van ons bezorgbeleid met betrekking tot milieuzones en zero-emissiegebieden. Helaas kunnen we geen bezorging garanderen op adressen die zich bevinden binnen dergelijke zones, waar onze bedrijfswagens met Euro 6-dieselmotoren niet zijn toegestaan.

We adviseren u vriendelijk om vóór het plaatsen van uw bestelling te controleren of uw bezorgadres binnen een milieuzone of zero-emissiegebied valt. Indien dit het geval is, kunnen alternatieve bezorgopties nodig zijn, waarbij eventuele extra kosten voor uw eigen rekening zullen zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over eventuele extra kosten.

Voorraad

De op de website vermelde artikelen zijn doorgaans uit voorraad leverbaar. Het kan echter voorkomen dat bepaalde artikelen uitverkocht zijn. In dergelijke gevallen wordt er gewacht op aanvulling van de voorraad, of wordt een alternatief product aangeboden. Dit gebeurt altijd in overleg, en het is mogelijk dat de prijs van de nieuwe producten afwijkt.

Handelslengte van producten

Doorgaans vertonen alle handelslengtes een afwijking in de lengte, dit kan ± 1% zijn, zowel naar boven als naar beneden. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van uw bestelling en overweeg ook het mogelijke zaagverlies (bijvoorbeeld bij verstek- en haakse zaagsnedes tijdens de installatie).

Eigenschappen en kwaliteit van het hout

Massief hout is door de eeuwen heen veelvuldig gebruikt om onder andere lijstwerk en gevelbekleding van te maken. Milieuvriendelijk en één van de oudste en natuurlijkste materialen ter wereld. Er is nagenoeg geen andere lijstwerk en/of gevelbekleding te bedenken met een dergelijke natuurlijke uitstraling.
Massief hout heeft een aantal specifieke “natuurlijke” kenmerken die het weten waard zijn. Lijstwerk, houten kolom, vensterbank, traptrede, brede één massieve plaat uit één stuk enz. zou krom kunnen zijn of trekken, daarom worden deze meestal opgebouwd uit diverse delen, deze worden dan verlijmd tot het één deel, zo blijft het uitzetten en krimpen tot een minimum beperkt. Dit noemen wij geoptimaliseerd hout, meestal wordt de afkorting “geop.” gebruikt in de offerte of op de factuur, het kan voorkomen dat het hout geoptimaliseerd is of wordt en dat dit niet vermeldt staat in de offerte of op de factuur. Wij kunnen en geven géén garantie op alle gelijmde en/of massieve houten producten, het blijft een natuurproduct.
Massief hout kan de grillige van de natuur laten zien, zoals noestjes, scheurtjes, donker gekleurde harsgangen en verschillende kleurpatronen in delen onderling. Massief hout ondergaat onder invloed van licht, ofwel UV-straling, een kleurverandering. Het kleurt als het ware door. Ook kunnen er kleurverschillen aanwezig zijn in de verschillende houten delen, langs en/of kopshout, ten opzichte van elkaar.
Kijk voor meer informatie over hout bij “Vraag en antwoord over hout” onder de knop “informatie” in onze webshop. Hier staan ook kwaliteitseisen van het hout vermeld die van toepassing zijn als wij één klasse van het hout in onze offerte(‘s) en/of opdracht(en) hebben vermeld. Dit staat dan bijvoorbeeld zo omschreven of vermeld: “Grenen (klasse B)” of “Vuren (klasse C) of “Vuren C” enz.

Invloeden op de maatvoering en vormen

Natuurlijke kenmerken die niet te voorkomen zijn, massief en samengesteld houtproducten is gevoelig voor vocht en temperatuurwisselingen en is daardoor altijd in beweging. Men spreekt dan van “het werken van het hout”. Plaats de houten producten binnen niet te dicht bij een verwarming en/of open haard, voorkom grote schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Ook binnen dient men te verkomen dat de houten producten in aanraking komt met doorslaand- en/of optrekken- en/of bouwvocht. Door deze vochtigheden in combinatie met schommelingen van de temperatuur kunnen er vervormingen en/of krimpen en/of uitzetten en/of aantastingen van het hout optreden. Buiten kunnen de houten producten door invloed van het weer, temperatuur en vochtigheid vervormen en/of krimpen en/of uitzetten en/of aantasten van het hout enz. De afmetingen kunnen hierdoor in zomer en winter verschillen. Ook kunnen we niet garanderen dat alle materialen volledig recht zijn en blijven. Fijn gezaagd hout is nooit maatvast. Ondanks alle zorg en aandacht voor het detail bij de selectie en verwerking is het niet mogelijk om alle genoemde kenmerken te voorkomen of onzichtbaar weg te werken. Bij samengestelde houten producten zoals: houten kolommen, houten liggers, houten vensterbanken, houten traptreden, voordeur ombouwen, houten boeidelen enz. kunnen lijmnaden en/of vingerlassen zicht aftekenen en/of open gaan staan. Buiten hebben extreem donkere kleuren ook een negatieve invloed op de vormstabiliteit en functionaliteit van de houten producten. Door de donkere kleuren absorberen de houtproducten meer zonlicht en zorgen voor grotere temperatuurstijging in de houten producten. Wij kunnen en geven géén garantie op alle massief en samengesteld houtproducten, het blijft een natuurproduct.
Iedere boom is uniek! Een massief stuk lijstwerk en/of gevelbekleding kan daarom altijd iets afwijken van het model wat U in de showroom heeft gezien!! Het is en blijft een natuurproduct met alle kenmerkende eigenschappen die behoren bij het karakter van massief hout en waaraan het zijn charme en warme uitstraling te danken heeft. De genoemde kenmerken kunnen dan ook geen reden zijn om dit als klacht te zien. Uiteraard blijven wij garant staan in geval van productiefouten of anders dan genoemd.

Vergrijzing van hout

Een kenmerkende eigenschap van onbehandeld hout is dat het onder invloed van weer en wind grijs zal verkleuren. Dit is het natuurlijke proces dat voor iedere onbehandeld houtsoort geldt (bv. bij Western Red Cedar zweedsrabat).

Aansprakelijkheid

Brouwers Hout aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die ontstaat door het onjuiste en/of onveilige gebruik van geleverde producten. De klant kan geen aanspraak maken op garantie indien gebreken voortvloeien uit het niet naleven van onze voorschriften en/of aanbevelingen, zoals beschreven op deze pagina en/of onze website. Afwijkingen van de geleverde kleur, slijtvastheid en dergelijke, die technisch aanvaardbaar zijn volgens gangbare normen, geven geen recht op aanspraak of verplichten niet tot vervanging van het geleverde en/of schadevergoeding.

Behandeling van hout

Hout dat een verfbehandeling krijgt volgens offerte, wordt behandeld met een industriële grondcoating systeem van het type Optiprimer WA-G-plus (watergedragen). Deze grondcoating zijn geschikt voor buiten toepassing, er zijn op aanvraag KOMO-certificaten beschikbaar. Op betimmeringen voor binnen toepassingen wordt een watergedragen dekkende vullende en strak vloeiende industriële grondcoating toegepast. Schuren, tussen schuren, herstel behandeling, voorlak- en aflaag behoren tot de mogelijkheden, als dit mee is genomen in de prijs staat dit apart vermeld in de offerte.
Alle onze watergedragen lak en grondcoatings zijn met de meeste beitsen, alkydhars- en watergedragen verven overschilderbaar (bij twijfel altijd vooraf testen).
Na het behandelen door ons kunnen er altijd oneven heden ontstaan, zichtbaar worden en/of voorkomen. Ook kunnen er delen zijn die plaatselijk niet en/of niet goed zijn behandeld (bv. bij een deeltje in de groef en veer). Doorbloeden van het hout door de grondcoating kan voorkomen, meestal is dit na dat u het voor- en aflakt niet meer zichtbaar. Bovenvermelde kan echter nimmer een reden zijn tot afkeur van het product(en).

Kleur en/of structuur van blank hout

Als de opdrachtgever schriftelijk heeft aangegeven dat de producten blank gelakt of blank onbehandeld verwerkt worden, kunnen wij hier rekening meehouden (anders gaat wij er van uit dat alles dekkend gelakt wordt). Wij proberen dan zoveel mogelijk structuur- en kleurverschillen te voorkomen, maar we kunnen er niet voorzorgen dat alles dezelfde structuur en kleur heeft, ook in één deel kunnen verschillen zitten. Iedere boom is uniek! Een product of deel kan daarom altijd iets afwijken van het andere! Het is en blijft een natuurproduct met alle kenmerkende eigenschappen die behoren bij het karakter van massief hout en waaraan het zijn charme en warme uitstraling te danken heeft. De genoemde kenmerken kunnen dan ook geen reden zijn om dit als klacht te zien. Hout wat dekkend behandeld wordt kan geoptimaliseerd zijn, complexe lijsten/producten kunnen samengesteld zijn.

Wijzigingen voorbehouden

Technische wijzigingen, maatwijzigingen, modelwijzigingen, kleurafwijkingen, prijswijzigingen, type- en zetfouten voorbehouden.

 

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×