Bouwfolie

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

Het verwijst naar een soorten folie die vaak wordt gebruikt in bouw- en renovatieprojecten als een tijdelijke vochtbarrière of beschermende bekleding. Bouwfolie kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder polyethyleen en PVC, en is verkrijgbaar in verschillende diktes en maten voor verschillende toepassingen. Het kan worden gebruikt om bouwmaterialen te beschermen tegen regen, stof en andere elementen tijdens de bouw, maar ook om een tijdelijke behuizing te creëren voor werkgebieden of om puin te bevatten tijdens de sloop.

Het vastzetten van bouwfolie kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden. Hieronder volgen enkele suggesties:

  1. Met tape: Gebruik stevige tape om de folie aan de ondergrond vast te plakken. Bijvoorbeeld  tape; VAST-R Totaal tape, VASTR® Folie tape basicVASTR® Aluminium tape enz,  klik hier om alle tapes te bekijken. Zorg ervoor dat de tape goed hecht aan de ondergrond en de folie.
  2. Met klemmen: Gebruik klemmen om de folie vast te zetten. Bijvoorbeeld metaalklemmen of plastic klemmen. Zorg ervoor dat de klemmen stevig genoeg zijn en dat de folie niet kan verschuiven.
  3. Met nagels: Gebruik bij voorkeur RVS nagels om de folie aan de ondergrond vast te spijkeren. Gebruik hiervoor speciale nagels voor zacht materiaal, zoals een bouwfolie. Nagel de folie vast langs de randen en om de 30-50 cm in het midden.
  4. Met lijm: Gebruik speciale lijm voor bouwfolie om de folie vast te plakken aan de ondergrond. Breng de lijm aan in zigzag-patronen op de ondergrond en druk de folie stevig aan.

Onthoud dat het belangrijk is om de bouwfolie strak en glad te spannen om kreukels en plooien te voorkomen. Dit kan de isolerende werking van de folie verminderen. Ook is het belangrijk om de folie goed af te snijden en af te werken rond de randen en hoeken.

Ja, het is mogelijk dat er in een rol bouwfolie een afwijking zit. Bouwfolie wordt geproduceerd in grote hoeveelheden en tijdens het productieproces kunnen kleine variaties en afwijkingen ontstaan. Hierdoor kan de dikte, breedte of lengte van de folie op sommige plaatsen iets afwijken.

Ook kunnen er tijdens het opslaan, op maat snijden of transporteren van de bouwfolie kreuken, vouwen of beschadigingen ontstaan.

Ja, het is belangrijk om het advies van de fabrikant van de bouwfolie op te volgen. De fabrikant heeft kennis van de eigenschappen en de toepassingsmogelijkheden van de bouwfolie en kan het beste advies geven over het gebruik ervan.

De fabrikant kan bijvoorbeeld advies geven over de juiste dikte en kwaliteit van de bouwfolie voor de beoogde toepassing, de juiste manier van installeren en het gebruik van accessoires zoals tape, klemmen en lijm. Ook kan de fabrikant informatie geven over de prestaties en eigenschappen van de folie, zoals de waterdichtheid, de dampdoorlaatbaarheid en de UV-bestendigheid.

Het niet opvolgen van het advies van de fabrikant kan leiden tot problemen met de kwaliteit en prestaties van de bouwfolie en kan de levensduur en de veiligheid van de constructie beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om altijd het advies van de fabrikant op te volgen en bij twijfel contact op te nemen met Brouwers Hout of de fabrikant.

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×