DTS onderdorpels, neuten en toebehoren

In deze kennisbank staan diverse vragen en antwoorden over onze producten en diensten.

Neem contact op

DTS is een KOMO gecertificeerd kunststof dorpelsysteem van onbreekbaar, slijtvast en onverwoestbaar Hollodeen. DTS-dorpels kunnen worden gebruikt in combinatie met onze hardhouten  stijlen van 67x114mm en 90x114mm.

DTS dorpels zijn er voor alle houten, kunststof en aluminium binnen- en buitenkozijnen. En voor bestaande houten kozijnen bieden we efficiënte en doelgerichte bescherming, herstel en upgrade mogelijkheden. De dorpels sluiten altijd perfect aan op uw detaillering, ongeacht sponningstelsels. Bovendien kunnen DTS dorpels speciaal voor uw situatie worden aangepast. De volledig variabele maatvoering maakt het systeem uitermate geschikt voor luchtdicht bouwen. Hollodeen, waarvan de DTS dorpels worden vervaardigd, is volledig recyclebaar en bestaat al tot 90% uit gerecycled materiaal. DTS DORPELS ZIJN VOLLEDIG CIRCULAIR EN CRADLE TO CRADLE GECERTIFICEERD.

SLIJTVAST
ONBREEKBAAR
100% RECYCLEBAAR / CIRCULAIR / C2C
BESTAAT TOT 90% UIT GERECYCLED MATERIAAL
DIVERSE NATUURSTEEN TINTEN
HOGE ISOLATIEWAARDE
VOORKOMT KOUDEBRUG
DOOR-EN-DOOR GEKLEURD
PAST ALTIJD

Lengte maat kan afwijken ivm. uitzetten of krimpen van de kunststof! DTS kunststof producten werken wat meer als producten van hout. Met warmte zal het uit zetten en met koud zal hij krimpen.

Je moet er ervoor zorgen dat je de dorpel bij het plaatsen voldoende ondersteunt. Dit om te voorkomen dat de dorpel doorzakt of vervormt.

Ja, DTS kunststof dorpels, profielen en neuten kunnen over het algemeen worden bewerkt. Kunststof is een materiaal dat redelijk goed bewerkbaar is en kan worden aangepast aan specifieke behoeften.

Afhankelijk van het type kunststof en de specifieke bewerking die je wilt uitvoeren, zijn er verschillende technieken die je kunt toepassen. Hier zijn enkele mogelijke bewerkingen:

  1. Zagen: Kunststof dorpels en neuten kunnen worden gezaagd om ze op maat te maken. Gebruik hiervoor een fijne tandzaag of een cirkelzaag met een fijngetande zaagblad dat geschikt is voor kunststof.
  2. Boren: Als je gaten in de dorpels of neuten wilt maken, kun je een boor gebruiken. Zorg ervoor dat je een boor gebruikt die geschikt is voor kunststof en boor met een gematigde snelheid om te voorkomen dat het materiaal smelt.
  3. Frezen: Met behulp van een freesmachine kun je kunststof dorpels en neuten in verschillende vormen en profielen bewerken. Het is belangrijk om de juiste snijsnelheid en toevoersnelheid te gebruiken om een glad en nauwkeurig resultaat te bereiken.
  4. Schuren: Om de randen of oppervlakken van de dorpels en neuten glad te maken, kun je schuurpapier of een schuurmachine gebruiken. Begin met een grovere korrel en werk naar fijnere korrels voor een gladder resultaat.
  5. Lijmen: Indien nodig kun je kunststof dorpels en neuten aan elkaar lijmen. Gebruik een geschikte lijm voor kunststof en volg de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.

Het is belangrijk om te vermelden dat de specifieke bewerkingsmogelijkheden kunnen variëren afhankelijk van het merk en type kunststof dat wordt gebruikt voor de dorpels en neuten. Raadpleeg altijd de instructies of aanbevelingen van de fabrikant voordat je begint met het bewerken van het materiaal.

 

 

Heeft u een vraag?
Bekijk dan onze meest gestelde vragen!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×